dissabte, 20 de febrer del 2016

INÚTIL: exposició reivindicativa. Evitem la desaparició del cicle d'enquadernació de la Llotja !!

La Generalitat de Catalunya pretén que aquest sigui l'últim any que s'imparteixi l'especialitat d'Enquadernació Artística (CFGS) a l'Escola Llotja. Si la reforma actual s'aplica, l'any que ve la formació en aquest ofici es veurà subjugada dins del pla formatiu de Gravat i Tècniques d'Estampació (CFGS), degradant ambdues especialitats.

 Davant aquesta situació, els alumnes del Conservatori de les Arts del Llibre reivindiquem la necessitat de preservar aquests estudis en la seva integritat, malgrat la seva inutilitat en una societat on produir capital és la base.

 Durant dues setmanes podreu gaudir de l'exposició reivindicativa INÚTIL als següents punts de Barcelona, de la qual demanem que us en feu ressò:- Raima: C/ Comtal, 27

- El taller dels oficis: C/ Torrent de l'Olla, 87

- Llibreria Taifa: C/ Verdi, 12

- Llibreria Cap i Cua: C/ Torrent de l'Olla, 99

- Tactilestudio: C/ Bruniquer, 9
- Llibreria Casa Anita: C/ Vic, 14

- Llibreria Le Nuvole: C/ St. Lluís, 11

- Lliberia Aldarull: C/ Torrent de l'Olla, 72
- VOSTOK, C/Portal Nou, 31 (Ribera)
- ESPAI JOLIU, C/Badajoz, 95 (Poblenou)
- COMO PEDRO POR SU CASA. MUSEU DEL DISSENY Plaça de les Glòries (Poblenou)

---

Si deixem morir el gratuït, si renunciem a la força generadora de l’inútil, si només escoltem el mortífer cant de sirenes que ens impel·leix a perseguir el benefici, tan sols serem capaços de produir una col·lectivitat malalta i sense memòria que, extraviada, acabarà per perdre el sentit de si mateixa i de la vida. I aleshores, quan la desertització de l’esperit ja ens hagi assecat, serà realment difícil imaginar que l’ignorant homo sapiens pugui encara exercir un paper en la tasca de fer més humana la humanitat.Nuccio Ordine, «La utilitat de l’inútil. Manifest». En una societat degudament ordenada, els joves aprendrien tots els treballs manuals pels quals tinguessin aptituds (...) i els adults tindrien també l’oportunitat d’aprendre a les mateixes escoles, perquè l’objectiu principal de l’educació seria, per sobre de tot, el desenvolupament de les capacitats individuals, en comptes de ser, com ara, la subordinació de totes les capacitats al gran objectiu de guanyar diners per un mateix o per l’amo.William Morris, «Treball útil o esforç inútil»LA GENERALITAT DE CATALUNYA CONSIDERA INÚTIL L'ESPECIALITAT D'ENQUADERNACIÓ ARTÍSTICA DEL CONSERVATORI DE LES ARTS DEL LLIBRE DE L’ESCOLA LLOTJA I PRETÉN ELIMINAR-LA. REIVINDIQUEM L’UTILITAT DE L’INÚTIL!

L'exposició serà del 20 de febrer al 6 de març.
Si ho podeu fer extensiu al màxim de persones i llocs, us ho agraïrem de tot cor!!  Moltissimes gràcies!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada